Home > Facilităţi şi Activităţi > Clasele Culturale
English Japanese

Clasele Culturale

 CLASELE CULTURALE, DE PRACTICA A ARTELOR JAPONEZE

Aceste clase au ca scop initierea in artele japoneze.
Instructori japonezi si romani sunt gata sa va impartaseasca din cunostiintele lor.

SHODO  pentru cursanti-nivelul intermediari
Instructor: Alexandru IUGA

Obiectivul general in cursul anului 2014: Studiul diverselor tipuri de caligrafie cu ajutorul pensulei urmand modelele unor renumiti scriitori ai istoriei Chinei si Japoniei.
Prin practica veti obtine cunostiintele esentiale pentru a scrie frumos, in mod artistic literele.

Tematica cursului relateaza continutul tuturor lectiilor incepand din anul 2010. Coerenta lectiilor conduce la atingerea obiectivului final, adica perfectionarea in Shodo.
Cursul propune studiul scrierii si folosirii pensulei. Instructorul urmareste insusirea de catre practicanti a unor tehnici de caligrafie suficiente pentru scrierea pe Johuku-hartie de dimensiuni mari.

Hadeti sa invatati stilul scrierii cu litere de tipar, stilul scrierii semicursive, stilul Reisho al anticei Dinastii Han si stilul cursiv al scrierii de mana, copiindu-i pe autenticii caligrafi de istoriei. De asemenea caligrafierea silabarelor Hiragana si Katakana va va da posibilitatea de a va semna frumos.
La finalul cursului veti fi incantati sa caligrafiati pe JOHUKU - Kakejiku mai mare. (kakejiku este un rulou de hartie caligrafiat ce se agata pe perete).
MANGA –Benzi desenate
   Manga este o forma de arta japoneza cu o mare popularitate in toata lumea
   Tineri din Brasov receptivi la acest curent au fost instruiti in perioada 2003-2004 de catre MARCU Mihai si DARSTAR Cristian, pe atunci elevi la Liceul de Arte. Ei au fost sustinuti de grupul manga.ro care promoveaza acest curent si au publicat 2 volume cu lucrari realizate impreuna cu alti fani manga din tara.
   Lectiile de manga s-au intrerupt pentru o perioada, in prezent cei doi instructori urmand cursurile Universitatii de Vest din Timisoara.
Sub indrumarea altor elevi si studenti talentati- Adela CALIN, Oana BLANARU, Iulia BICA si Aditsu si in prezent Andreea Moldovan, cursul de manga s-a reluat si continua cu tot mai multi adepti. Cei interesati sunt invitati sa se inscrie la acest curs. Recomandam consultarea ofertei bibliotecii asociatiei noastre si  vizitarea site-ul  www.manga.ro
KIRIGAMI –Arta taierii hartiei

Work-shop-uri de kirigami se organizeaza in cursul anului sub indrumarea Anei-Maria ANDREI, cu scopul realizarii unor felicitari pentru ocazii speciale: Valentine’s Day, 8 Martie si Anul Nou.
Programarea workshop-urilor de kirigami depinde de disponibilitatea instructorului motiv pentru care va rugam sa luati informatii despre acestea de la sediul Asociatiei.

E-TEGAMI – Arta pictarii vederilor

Japonezii pastreaza frumosul obicei de a trimite celor dragi vederi pictate de ei insisi. in paralel cu tehnicile moderne de comunicare (Internetul).

Atelierul de E-tegami se adreseaza persoanelor care doresc sa se exprime prin arta si sa corespondeze cu japonezi prin intermediul vederilor pictate. Vederile vor fi trimise la membrii clubului de E-tegami din Musashino-Japonia al carui indrumator este sensei Kazuko IMAI.
Work- shopuri de E-tegami se organizeaza ocazional in functie de disponibilitatea instructorului. Cei interesati sunt rugati sa solicite informatii de la sediul Asociatiei Musashino.

KITSUKE – Arta imbracarii Kimono-ului
Kimonoul este un simbol al culturii japoneze si unul din cele mai rafinate costume nationale din lume. De doua ori pe an organizam un curs de Kitsuke ce are ca scop insusirea unor cunostinte de baza despre istoria Kimonoului, tipurile de Kimono, precum si cum se imbraca, se poarta si se pastreaza un Kimono.
Cunostintele despre Kimono ne-au fost transmise de catre sensei YAMAZAKI, maestra japoneza in acest domeniu, care a donat un numar semnificativ de kimonouri si de accesorii asociatiei.
Cha no yu – Curs de Ceremonia ceaiului

curs temporar sistat

O vorba inteleapta spune "barbatii nu trebuie sa traiasca numai cu ceai verde dar ...femeile ar trebui sa incerce". O ceasca de ceai verde va mentine tineri si frumosi asa ca nu pierdeti sansa de a participa la cursul de Ceremonia ceaiului. 

 Veti fi initiati in arta ceremoniei ceaiului conform Scolii Ura Senke. Veti invata procedura de gazda - pregatirea camerei de ceai, a ustensilelor folosite, aranjarea prajiturilor pe tava si prepararea ceaiului, respectiv procedura de oaspete- intrarea in camera de ceai si salutul, sincronizarea miscarilor dintre oaspeti etc.
Instructorul acestui curs este Alexandru CRISTEA. Se organizeaza de doua ori pe luna, sambata dimineata.

Datele de mai jos pot fi schimbate in functie de disponibilitatea instructorului si de numarul cursantilor.

  Sambata
 
 I    ora  
 II      
 III      
 IV      
Informatii se pot obtine de la sediul asociatiei.

Asociaţia Musashino Japonia

str. Olteţ Nr.11,500152

Braşov, România


Program: Luni-Vineri 13:00-19:00

Tel/Fax: 0268-471 810

E-mail: jimusho[at]musashino.ro