Home > Musashino
English Japanese

Musashino

Introducere generala
Orasul Musashino este un oras rezidential situat la una din periferiile capitalei, Tokyo, la 20 de kilometri distanta de centru.

Musashino este binecuvantat cu zone renumite si de buna reputatie, fiind locuit mai degraba de oameni bogati apartinand unei clase sociale superioare.
Orasul detine spatii de locuit bine organizate, decente, sigure, in zone linistite, cu multa verdeata, apa buna, multe parcuri si facilitati oferite cetatenilor pentru activitati sportive, hobby-uri, intalniri si diverse actiuni, chiar si pentru petreceri.
Centrul orasului sau centrele comerciale sunt accesibile cetatenilor in 20 de minute cu trenul si cu autobuzul. Cinci universitati si trei complexe comerciale sunt la dispozitia studentilor si a generatiei tinere.
Zona principala din Musashino este Kitchjio-ji, unul din cele mai faimoase cartiere datorita starurilor tinere din Tokyo. Este poreclit Orasul Joji.

Cateva date statistice ale orasului MUSASHINO
1. Suprafata: 10.73 km2, destul de mica fata de celelalte districte din Tokyo
2. Populatia: 131.000 locuitori, cea mai mare densitate a populatiei din Tokyo
3. Institutii medicale: 200 de spitale si clinici,150 de clinici stomatologice
4. Medici: 1 la 248 de locuitori
5. Masini: 1 pentru fiecare 2.8 familii
6. Gunoi menajer: 148 tone/zi
7. Folosirea trenurilor: 609.000 de persoane urca si coboara din tren in cele trei statii JR
8. Parcuri publice: 120
9. Clima: temperatura medie pe an este de 15.1 grade Celsius
10. Locuitori straini: 2.328 dintre care 4 sunt romani

Istoria si dezvoltarea orasului
Formarea orasului Musashino a inceput dupa a doua jumatate a secolului al XVII-lea cu patru asezari iar in 1884, imediat dupa Revolutia Meiji, a fost recunoscut de Guvernul National Meigi ca Satul Musashino. Datorita cresterii populatiei satul s-a dezvoltat intr-un oras rural din Tokyo la inceputul anului 1900.

Orasul Musashino a luat nastere in 1947, imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Apoi, Musashino s-a bucurat de o rata inalta de crestere a populatiei, magazinelor si industriei, cu centre de desfacere a produselor alimentare si a confectiilor textile, de depozite si de o importanta industrie financiara.

Schimbarile din jurul zonei Kichijo-ji au fost dramatice. In mod obisnuit, peste 600,000 de persoane folosesc zilnic cele 3 gari din oras. Orasul se mandreste cu o cifra anuala de vanzari de peste 500 milioane de yeni.
Cetatenii au parte de un stil agreabil de viata, de magazine noi si un stil agreabil de viata, de informatii bine prezentate, ateliere de moda si de servicii de calitate.

Asociaţia Musashino Japonia

str. Olteţ Nr.11,500152

Braşov, România


Program: Luni-Vineri 13:00-19:00

Tel/Fax: 0268-471 810

E-mail: jimusho[at]musashino.ro