Home > Despre noi
English Japanese

Despre noi

INTRODUCERE
Istoria relatiilor dintre orasele Brasov si Musashino incepe in noiembrie 1991, la 2 ani dupa Revolutia din anul 1989.

Dl. Daisuke SOGA – pe atunci dirijor al Orchestrei Filarmonice ”Gheorghe Dima” din Brasov si locuitor al orasului Musashino, a apelat la sprijinul primarului Masatada TSUCHIYA pentru invitarea orchestrei in Japonia.

Primarul Tsuchiya a intrebat “Cati membri are orchestra?” iar domnul Soga a raspuns ca are in total 60 de membri. In acea perioada costul unui bilet de avion tur-retur pentru o persoana, pe ruta Bucuresti-Tokyo era 5.000 $ ceea ce, pentru 60 de persoane, insemna 300.000 $ (aceasta fiind suma doar pentru transport).

Dorind sa raspunda afirmativ cererii d-lui Soga, primarul Tsuchiya a cooptat primari ai oraselor invecinate si a purtat negocieri pentru subventii cu guvernul Japoniei.

In sfarsit, in septembrie 1992-dupa 10 luni de la intalnirea dintre cei doi domni Tsuchiya si Soga toti membrii orchestrei au ajuns in Japonia si au sustinut cu succes un concert. Aproximativ 4000 de cetateni din 4 orase, inclusiv Musashino s-au bucurat de acest concert.

Acesta este inceputul relatiilor dintre cele doua orase Brasov si Musashino.
Misiune
Initial s-a infiinta in anul 1998, Sectia japoneza la Biblioteca Judeteana Brasov, promoveaza cultura japoneza, prin prezentarea diverselor aspecte ale vietii in Japonia, culturii traditionale si contemporane, precum si a limbii japoneze.

Asociatia Musashino, Japonia - doreste aprofundarea relatiilor de prietenie dintre cele doua orase Brasov si Musashino si sa fie o punte de legatura intre cele doua culturi.
Istorie
August,1993
Primarul Tsuchiya si o delegatie de 30 de cetateni din orasul Musashino au vizitat Brasovul si au organizat actiuni culturale japoneze: dansul Bon, caligrafie, aranjamente florale etc.
Februarie,1994
Primarul Brasovului Adrian Moruzi viziteaza orasul Musashino si ii cere primarului Tsuchiya sa sprijine organizarea unor cursuri de limba japoneza in Brasov.
Septembrie,1994
Orasul Musashino invita corul Camerata Infantis din Brasov sa concerteze in 7orase din Japonia.
Iunie,1995
La cererea primarului Moruzi, orasul Musashino trimite in Brasov pentru inceput 2 instructori de limba japoneza pentru o perioada de trei luni de zile, vara. Acest curs intensiv de vara s-a repetat in decursul a 3 ani de zile.
Septembrie,1995
Primarul Tsuchiya viziteaza din nou Brasovul pentru a vedea clasele de limba japoneza.
Octombrie,1995
Orchestra de Camera Transilvania Virtuozo vine in Japonia pentru a sustine concerte.
Iunie,1996
Orasul Musashino invita 3 tineri brasoveni, care au participat la cursurile intensive de limba japoneza. Acest program se mentine si astazi. In prezent programul este in grija Comitetului Cetatenesc Musashino-Brasov (organizatie non-profit).
August,1997
Filarmonica Musashino viziteaza Brasovul si se alatura intr-un concert Orchestrei Filarmonice Gheorghe Dima.
Martie,1998
Primarul orasului Brasov viziteaza orasul Musashino si semneaza acordul de infiintare in Brasov a Centrului de schimburi culturale.

Asociaţia Musashino Japonia

str. Olteţ Nr.11,500152

Braşov, România


Program: Luni-Vineri 13:00-19:00

Tel/Fax: 0268-471 810

E-mail: jimusho[at]musashino.ro