Home > Braşov
English Japanese

Braşov

 

Orasul Brasov este situat in centrul tarii, la 160 km fata de Bucuresti, capitala Romaniei, fiind inconjurat ca un halou de M-tii Carpati.

Suprafata judetului Brasov reprezinta 2,3 % din cea a Romaniei, adica 536.309 ha.
Populatia numara peste 400.000 de locuitori.
Judetul Brasov are 9 orase importante dintre care trei sunt municipii (Braºsv, Fagaras, Sacele).

Limba oficiala este romana. Pe langa aceasta, se mai vorbesc maghiara si germana iar engleza se foloseste cu pregadere in industria turismului si de catre tinerii locuitori. In Brasov coabiteaza romani, maghiari, germani si un numar relativ mic de evrei si de rromi.

 

Orasul are o clima temperat - continentala fiind rece si mai umed in munti. Serile de vara pot fi usor racoroase.

Brasovul este un important centru cultural, universitar si turistic, dar si industrial avand un mediu dinamic de afaceri. 
Aici exista o universitate de stat –Universitatea Transilvania si cateva universitati particulare, o biblioteca judeteana cu 5 filiale, institutii culturale, muzicale, teatre etc.

Potentialul turistic natural este strans legat de relieful Carpatilor Meridionali si Orientali. Astfel, pot fi satisfacute gusturile si dorintele tuturor turistilor care intentioneaza sa practice atat sporturi de iarna (schi, snowboard, snowmobile) cat si de vara (inot, alpinism, tenis) in una din cele doua statiuni ale Brasovului: Poiana Brasov si Predeal .
Varietatea si numarul considerabil de hoteluri, cabane, vile, restaurante si cluburi, va asigura o sedere placuta si confortabila.

Fiind un vechi oras medieval, Brasovul ofera posibilitatea vizitarii multor monumente istorice si muzee. Principalele obiective turistice sunt: Turnul Alb si Turnul Negru; Bastionul Tesatorilor (secolul al XV-lea); Biserica Sf. Bartolomeu (stilul gotic, secolul al XIII-lea); Biserica Neagra (stilul gotic, secolele XIV-XV, cu o vasta colectie de carpete orientale); Casa Sfatului (secolele XIV-XVIII), in prezent adapostind muzeul de istorie; Poarta Schei; Biserica Sf. Nicolae; Prima Scoala Romaneasca si Poarta Sf. Ecaterina.
Sarbatoarea Junilor reprezinta o atractie interesanta pentru turistii care se afla in Brasov, in prima duminica de dupa Pastele ortodox. Junii, tineri ce poarta costume traditionale, defileaza calare si se intrec in aruncarea buzduganului.
In luna august, in Piata Sfatului are loc Festivalul International de Muzica Cerbul de Aur, Brasovul devenind timp de o saptamana capitala europeana a muzicii pop.
Poiana Brasov este statiunea cea mai complexa din Romania in ceea ce priveste sporturile de iarna precum si un important centru turistic international; dispune de 12 piste de schi cu diferite grade de dificultate (o pista olimpica, 3 piste de coborare si de slalom urias, o pista de slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport (pentru tenis, mini-golf, handball, baschet), un lac artificial, telecabine, telegondola, piscine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante.
Castelul Bran
Situat la 30 km distanta de Brasov, intre muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran reprezinta un important monument istoric national si o marca a turismului romanesc, atat datorita frumusetii castelului cat si a peisajului si a legendei Contelui Dracula.
Predealul, la circa 25 km departare de Brasov, in drumul spre Bucuresti, este de asemenea o statiune renumita. Iarna, schi-ul este principala atractie a turistilor. In timpul verii un numar insemnat de turisti isi petrec vacantele aici, Predealul oferind posibilitatea organizarii unor drumetii si excursii minunate in muntii din jurul Brasovului.
Fagarasul, de asemenea oras medieval, are un patrimoniu istoric in mare parte distrus de regimului comunist. A ramas cetatea veche in jurul careia este construit orasului.

Recomandam Fagarasul pentru turismul montan, fiind un excelent punct de organizare a unor excursii in muntii cu acelasi nume. Muntii Fagaras ofera posibilitatea escaladarii celor mai inalte piscuri din Romania (Moldoveanu-2543 m si Negoiu – 2535 m) si numeroase peisaje pitoresti, cu lacuri mari de munte si cascade.

 

Asociaţia Musashino Japonia

str. Olteţ Nr.11,500152

Braşov, România


Program: Luni-Vineri 13:00-19:00

Tel/Fax: 0268-471 810

E-mail: jimusho[at]musashino.ro